Hur Man Slutar Dricka Kaffe – De 7 Bästa Tipsen

Varför skulle någon vilja sluta dricka kaffe? Allt från bättre sömn till mindre ångest och viktnedgång – detta är några av orsakerna till varför någon skulle vilja sluta dricka kaffe. Så det gäller snarare HUR än VARFÖR för de som är ute efter en hälsosam förändring i sina liv, och det verkar som att denna fråga har några få svar.

Enligt många enkäter finns det bokstavligen miljontals personer runt om i världen som är ivriga kaffedrickare. Vi har läst många artiklar om de potentiella hälsofördelarna med att dricka denna dryck, men det ser ut som att kaffeindustrin inte vill att människor ska känna till de potentiella hälsofördelarna med att inte dricka kaffe. Det är koffeinet i denna dryck som gör det lite problematiskt och även lite beroendeframkallande. Därför måste du anstränga dig lite extra för att sluta dricka kaffe. Denna guide kommer att avslöja några få saker som du kan göra för att uppnå detta mål.

 • Gör dig bekant med de mest bekväma sätten att sluta dricka kaffe på
 • Ta reda på hur man överkommer sin önskan om kaffe
 • Lär dig mer om fördelarna med att INTE dricka denna dryck

Är du förberedd på att sluta med denna relativt ohälsosamma vana? Kolla in våra tips!

1. Börja gradvis

När personer vill göra förändringar i sina liv, så vill de ofta börja så snabbt med det som de bara kan. Tja, om du vill sluta dricka kaffe så behöver du vara tålmodig. Kroppen behöver tid för att bli van med de minskade mängderna koffein i systemet. Det är möjligt att snabbt sluta dricka kaffe, men du kommer antagligen att uppleva hälsoproblem som nervositet och huvudvärk. Så, begränsa intaget av kaffe under en vecka och fortsätt genom att dricka ännu mindre nästa vecka.

 • Den bästa idén är att gradvis sluta dricka kaffe
 • På så sätt kommer du låta kroppen bli van med det begränsade intaget av koffein
 • Om du gör det snabbt kommer det att leda till hälsoproblem

2. Be din familj om stöd

Som vi berättade i introduktionen; många personer runt om i världen är stora beundrare av kaffe. De kan inte börja sin dag utan denna dryck. De dricker också denna dryck när de umgås. Därför är det väldigt viktigt att be din familj (och vänner) om stöd. Det skulle vara bäst om de inte drack kaffe i din närhet eller bjuder med dig till det lokala kaféet för att umgås.

 • Vänner och familj kan hjälpa dig att hålla dig på rätt bana
 • De kan sluta dricka denna dryck när de är runt om dig
 • Du kan gå ut med dina vänner till andra ställen än kaféer

3. Hitta en annan energikälla

Många personer dricker kaffe eftersom de tror att denna dryck gör att de känner sig mer energiska. Studier har visat att kaffe ger en energikick, men det drar också energin från dig i det långa loppet. Om du dessutom vill sluta dricka kaffe och vill boosta din energi, så bör du titta på alternativ utan koffein. Till exempel kan proteinrik kan hjälpa dig med det. Vissa typer av denna mat är baljväxter, mejeriprodukter och kött.

 • Kaffe ger en energikick, men endast under en kort tidsperiod
 • Du måste leta efter andra alternativ utan koffein om du fortfarande behöver det
 • Hälsosam mat som är rik på protein är ett bra alternativ

4. Testa koffeinfritt kaffe

De flesta personer kan hålla med om att det är koffeinet som gör kaffet eventuellt farligt. Samtidigt är det för många exakt denna förening som gör kaffe attraktivt. Om du vill undvika detta moment-22 situation och sluta dricka kaffe, så kan du testa koffeinfritt kaffe. Denna typ av kaffe (vilket inte direkt är kaffe) börjar bli väldigt populär, och det är därför det finns så många alternativ att välja mellan. De flesta personer kan hålla med om att det är svårt att märka skillnaden mellan koffeinfritt och vanligt kaffe.

 • Koffein kan ha en negativ påverkan på vår hälsa
 • Koffeinfritt kaffe kan vara ett bra alternativ för vissa personer
 • De flesta av dessa kaffetyper smakar nästan samma sak som riktigt kaffe

5. Drick mer vatten för att glömma bort kaffe och bli mer hälsosam

Att dricka vatten kan verka mer tråkigt än att dricka kaffe, men om du vill bli mer hälsosam och må bättre, så bör du fokusera på H2O. Att inte bli uttorkad innebär att optimera din kropps arbete. Du kommer att känna dig mer energisk, fräsch och du kommer även att undvika sötsug om du regelbundet dricker vatten. När din mage är mätt (på främst vatten), så kommer du antagligen att glömma bort kaffe. Drick mellan 8 och 10 glas vatten varje dag.

 • Vatten är en av de bästa dryckerna som du kan dricka
 • Återfuktning är viktigt för kroppen, men också ditt sinne
 • Drick mellan åtta och tio glas vatten varje dag

6. Ändra din diet

I många fall gillar personer att dricka kaffe tillsammans med sina måltider eller mellanmål. Ifall din dag startar med frukost och kaffe, försökt att hitta frukostidéer där du helt enkelt inte kan dricka kaffe. Dessutom är det alltid en bra idé att testa någonting nytt, och dessa förändringar kommer att göra så att du glömmer bort det och eventuellt slutar dricka kaffe.

 • Personer tenderar att dricka kaffe tillsammans med vissa typer av mat
 • Titta efter måltider och mellanmål där denna dryck inte passar till
 • Introducera förändringar som kommer att få dig glömma bort denna dryck

7. Håll dig borta från triggningar

Vad får dig att dricka kaffe? Är det ett möte med en specifik person? Kanske du gillar att dricka denna dryck på morgonen eller direkt efter middagen? Upplever du kaffe lugnande efter en stressig situation? Identifiera dina triggningar och försök att hålla dig borta från dem, eller leta efter ett alternativ. Om du träffar någon som älskar kaffe, drick te, eller någon annan dryck. Ifall du gillar att dricka det efter eller innan en måltid, hitta en hobby istället. Leta efter idéer som kan hjälpa dig. Ändra din tuin, hitta något annat sätt att hålla dig lugn, och få i dig någonting annat för att behålla din energi.

 • Identifiera dina triggningar och undvik dem
 • Det finns specifika situationer som “tvingar” folk att tänka på denna dryck
 • Sluta dricka kaffe genom att ändra din rutin och lägg istället till andra saker som kan hålla din energi uppe och lugnet nere

Nu när du vet varför och hur du ska sluta dricka kaffe, så kan du skapa en strategi och lägga till dessa förslag i den. Din kropp (och ditt sinne) förtjänar det!

Views:
1729
Article Categories:
Okategoriserad