Kosttillskott För Fettförbränning – Var Ska Jag Börja?

Du har hört bra saker om kosttillskott för fettförbränning, men är inte säker på hur du ska använda dem? Många som har problem med fetma och övervikt har funnit sig själva i denna situation. Vad som är viktigt att komma ihåg i dessa lägen är att förstå vad dessa kosttillskott är för någonting, hur man använder dem, och att hitta vad som är bäst för dig.

Så om du vill dra nytta av fettförbrännande kosttillskott, bör du ta dig lite tid att göra lite efterforskning. För att snabba på denna process så att du så fort som möjligt ska kunna komma fram till rätt beslut, har vi satt ihop denna guide över fettförbrännande kosttillskott. Använd denna guide till att:

  • Lära dig hur dessa kosttillskott fungerar
  • Hitta det bästa alternativet för dig
  • Upptäcka vilka olika alternativ som finns för att bli av med fettdepåerna

Att gå ner i vikt och bli av med ansamlat fett är en tidskrävande resa. Du kan inte förvänta dig några mirakel med tiden, men du måste absolut börja någonstans eftersom att vara överviktig kan innebära många framtida hälsoproblem. Läs denna guide över kosttillskott för fettförbränning och lär dig hur du använder dem på bästa sätt.

1.  Vad är kosttillskott för fettförbränning – definition av dessa speciella tillskott som kan hjälpa motverka ohälsosamt fett

Innan du provar på en ny produkt, bör du lära dig vad produkten egentligen är. När det handlar om kosttillskott för fettförbränning förklarar namnet i sig rätt mycket. Dessa är tillskott som man använder för att underlätta kroppens fettförbränning. Det är bra att vara medveten om att alla dessa kosttillskott inte fungerar på samma sätt. Vissa har en unik verkan för att skapa resultat. Men mekaniken bakom dessa tillskott kan påverka livet hos användaren, så det bästa är att du håller dig till de alternativ som fungerar för dig.

Dessa kosttillskott finns att få som pulver, piller och tabletter. De är tillverkade på ett antal olika ingredienser. Vanligtvis innehåller fettförbrännare minst tre till fyra ingredienser. En annan sak som vi bör nämna är olika kosttillskott innehåller olika ingredienser. Vissa av dem består av växtbaserade ämnen medan andra består av kemikalier framtagna i laboratorier. Och många kosttillskott för fettförbränning innehåller en blandning av dessa två olika sorter.

2. Hur fungerar fettförbrännande tillskott – mekaniken bakom fettförbrännare

Som vi nämnde tidigare, är inte alla fettförbrännare likadana. Vad vi försöker säga är att det inte finns något universellt svar på denna fråga. Du måste ta en närmare titt på just den typ av fettförbrännare du är intresserad av för att lära dig hur de kan hjälpa dig.

Aptithämmare

Till att börja med så finns det tillskott som kan hämma aptiten. När du tar dessa piller känner du dig inte hungrig lika ofta. Med andra ord känner du dig mätt under en längre tid. Dessa ämnen har hittat ett sätt att lura hjärnan att tro att magen är full. Som ett resultat, börjar kroppen bränna fett i fettdepåerna. I stället för att använda kalorierna som du tillför genom vanlig mat, fokuserar kroppen på det lagrade fettet i kroppen som skapar din övervikt eller fetma. Förståeligt tar det lite tid att börja se resultaten när du använder dig av detta alternativ.

Metabolismökare

Sedan har vi fettförbrännare som fungerar genom att öka metabolismen. När man utför någon fysisk aktivitet skapar kroppen energi för att klara av denna uppgift. När metabolismökare är med i spelet, ökar ämnesomsättningen och kroppen bränner fler kalorier under samma aktivitet. Om du kombinerar dessa piller med träning, bör du kunna göra dig av med många kalorier även när du inte är aktiv.

Energiökare

Vi ska också nämna ytterligare ett sätt på vilket fettförbrännande kosttillskott fungerar. Vissa av dem har nämligen förmågan att öka energin. Om du använder dig av ett bra tillskott av denna sort, gör det att du känner dig mer energisk och ivrig på att utföra fysiska aktiviteter såsom träning. Vi behöver inte säga att en ökad nivå av fysisk aktivitet leder till viktminskning. Glöm inte att denna vana förbättrar hälsan både fysiskt och mentalt. Detta är viktigt att tänka på eftersom det är många som har svårt att gå ner i vikt och förbränna fett helt enkelt för att de känner sig orkeslösa och omotiverade.

3. Olika typer av fettförbrännande tillskott – analysera och välj det rätta för dig

Man kan kategorisera kosttillskott för fettförbränning på många olika sätt, men här ska vi kategorisera dessa tillskott baserat på deras huvudingredienser. Du bör komma ihåg att de flesta av dessa produkter innehåller fler än en ingrediens. Vissa av dem innehåller en lång rad med olika ingredienser. Därför hjälper det dig att göra rätt val om du lär dig egenskaperna hos de olika typerna av ingredienser som finns.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är slutprodukten av jäsningen av äppelsaft. Man kan köpa denna sorts vinäger i princip alla mataffärer. Det finns många användningsområden för äppelcidervinäger, men i denna guide ska vi fokusera på de fettförbrännande egenskaperna hos denna produkt. Från vitaminer och mineraler till enzymer och ättiksyra – dessa är några av de saker du kan hitta i äppelcidervinäger. Och det visar sig att alla dessa saker har en positiv påverkan på fettförbränningsprocessen.

Flera studier har visat att äppelcidervinäger har förmågan att öka ämnesomsättningen. Det bästa är att ta det före måltider. Vidare hjälper denna produkt kroppen att processa fetter och proteiner på ett optimalt sätt. Med hjälp av denna vinäger underlättar du också matsmältningsprocessen. Som du säkert vet, så utan en bra och fungerande matsmältningsprocess samlar kroppen på sig gifter, vilket efter en tid leder till olika typer av hälsoproblem. Slutligen så hjälper äppelcidervinäger till att bryta sönder fettdepåer och underlätta avgiftning.

CLA

Om CLA inte ringer någon klocka så kanske konjugerad linolsyra gör det. Oavsett vad du kallar det, detta ämne har blivit ett väldigt populärt fettförbränningstillskott under de två senaste årtiondena. Vi bör nämna att både de som vill bli av med ansamlat fett och professionella idrottare använder CLA.

CLA fungerar på ett unikt sätt. Det fokuserar på att hindra fettceller från att expandera och växa över normal storlek. Detta gör det genom att blockera enzymer som stödjer tillväxten av fettceller. Dessutom har en del studier visat att CLA har förmågan att hjälpa till med muskeltillväxt och, som du säkert känner till, större muskelmassa innebär bättre fettförbränning. Forskare har inte kopplat CLA till några större biverkningar vilket betyder att det kan vara värt att testa. Men för att hålla dig på den säkra sidan, är det starkt rekommenderat att du talar med din läkare innan du gör det.

Glukomannan

Att använda sig av naturliga ingredienser är bland de bästa sätten att göra sig av med ansamlat fett och gå ner i vikt. Detta är exakt det du kan förvänta dig med glukomannan. Detta ämne extraheras direkt från konjakknölkallan. Växten förekommer naturligt i Asien och påminner om jams. Den är särskilt populär i Japan där man konsumerat den i många århundraden. Vissa säger att en av anledningarna till varför fetma är ovanligt i Japan är för att man där konsumerar detta extrakt.

Många forskare har visat att glukomannan har förmågan att reglera blodsockret och detta är något som leder till att man blir av med fett. Dessutom fungerar glukomannan som en aptithämmare och tvingar kroppen att börja använda sina fettreserver. Kom ihåg att om du vill optimera effekterna av detta tillskott, bör du hålla dig till rekommenderad dos. Allt beror på din ålder och vikt. Överkonsumera inte denna produkt trots att den är naturlig, eftersom det kan leda till oönskade biverkningar när den intas på fel sätt.

Grönt Te

Det är väldigt svårt att hitta en lista på fettförbrännande kosttillskott som inte har med grönt te. Det är ett av de mest använda verktygen för att bekämpa fettdepåer och övervikt. Grönt te används huvudsakligen för att öka ämnesomsättningen. När detta händer, använder kroppen mera energi än vanligt. Om du äter en normal kost, tar det inte länge förrän kroppen börjar använda fettdepåerna för att hitta den energi den behöver. Vi vill också nämna att detta är ett helt naturligt alternativ som inte har några biverkningar.

Grönt te är väldigt billigt och går att hitta i nästan alla affärer. Det är många som köper grönt te av hög kvalitet på internet. Utöver dess fettförbrännande egenskaper, så har flera studier visat att grönt te också kan hjälpa till med andra hälsoproblem som att motverka cancer, bekämpa toxiner och så vidare.

Guarana

Guarana är ett namn på en röd frukt som växer naturligt i Amazonas i Sydamerika. Denna frukt innehåller svarta frön laddade med guaranin, ett ämne som har mycket gemensamt med koffein. Förutom guaranin, innehåller denna frukt även teobromin, tannin och teofyllinalkaloider, ämnen som för med sig en rad olika hälsofördelar.

Efter några år av forskning har forskare kommit fram till att guarana är en säker naturlig produkt som kan hjälpa till med fettförbränning och viktnedgång. Till att börja med så fungerar guarana som en aptitdämpare. Den gör så att magen känner sig mättad och bryter den koppling mellan magen och hjärnan som gör att man äter för mycket. Vi bör också nämna att detta är en kraftfull diuretika som gör att man kissar oftare. Ordentlig urinering och ökad vattenkonsumtion leder till viktminskning. Slutligen hjälper guarana till med fettförbränning genom att öka metabolismen. Vi bör understryka att guarana bör tas med försiktighet eftersom personer som är känsliga mot xantin och koffein kan uppleva vissa hälsoproblem. Och även här är det viktigt att du alltid håller dig till den rekommenderade dosen.

Protein

Fettförbrännande kosttillskott som innehåller protein kan också vara väldigt effektiva. Det som är bra med att äta protein är att det hjälper dig att bygga och bibehålla muskelmassa. När man vill bli av med fett, kan protein hjälpa till på två sätt.

Till att börja med så underlättar protein termogenesen. För att uttrycka det enkelt; kroppstemperaturen och ämnesomsättningen förbättras och ökar eftersom kroppen måste göra en extra ansträngning för att bearbeta aminosyrorna som är en del av proteinet. Det slutliga resultatet är alltid detsamma – ökad förbränning av kalorier och fett. För det andra så fungerar protein som en aptitdämpare. Magert protein gör så att kroppen känner sig mätt längre. Därefter börjar kroppen använda sig av de fettdepåer som ansamlats i kroppen. Detta är ett bra sätt att förbättra hälsan och bli av med fett.

4. Vad man ska leta efter i ett kosttillskott – vad gör ett kosttillskott bra?

Som vi nämnde tidigare så finns det en uppsjö av kosttillskott för fettförbränning där ute. Detta är inte så konstigt eftersom de flesta människor idag har något problem med sin vikt och kämpar för att bli av med fett. Men inte alla tillskott på marknaden är värda din uppmärksamhet. Vissa av dem kan även vara skadliga. Så att veta vad man ska titta leta efter i dessa tillskott är en viktig del av processen att använda dem för att bli av med fett.

Växtbaserade kosttillskott för fettförbränning är vanligen bäst

Först och främst, du bör leta efter fettförbrännare som är tillverkade av växter. Visst är det okej att använda ett tillskott som innehåller laboratorietillverkade ingredienser, men de måste vara helt säkra och testade. Naturliga förbrännare är effektiva inte bara för fettförbränning, utan också för att förbättra den övergripande hälsan.

Att ta reda på eventuella biverkningar är ett smart steg när du vill använda fettförbrännare

En annan sak som man bör ta med i beräkningen innan man köper dessa tillskott är de eventuella riskerna och biverkningarna. Helt naturliga tillskott ger oftast inga biverkningar, men produkter som innehåller naturliga stimulantia som koffein och koffeinliknande ämnen kan skapa vissa problem.

Vissa tillskott kan interagera med mediciner och livsmedel

Du bör också lära dig mer om den eventuella interaktionen mellan de tillskott du är intresserad av och dina mediciner du tar. En bra läkare bör kunna hjälpa dig att välja rätt för att undvika hälsoproblem. Du bör så klart också lära dig på vilka sätt som dessa produkter kan hjälpa dig. Vi ska analysera de olika typerna och formerna av fettförbrännande kosttillskott lite senare. Vissa av dem är framtagna för att dämpa hunger och sötsug, andra blockerar enzymer och så vidare. Om du vill uppnå de bästa resultaten, bör du välja ett alternativ som passar dina personliga behov och önskningar bäst.

Kom ihåg att det kan ta ett tag att hitta det tillskott som fungerar bäst för dig. Var inte rädd att testa på några olika innan du bestämmer dig en som du vill använda dig av en längre tid (enligt användarinstruktionerna).

5.   Är det farligt att använda fettförbrännande tillskott – utvärdering av eventuella risker

Låt oss vara tydliga – majoriteten av alla kosttillskott för fettförbränning är tillverkade av naturliga ingredienser, och på så vis innehåller de inte samma farliga kemikalier som läkemedel vanligen består av. Så de flesta av dessa produkter är helt säkra. Men som med alla produkter, finns det lägen då denna typ av tillskott ändå kan innebära vissa risker. Även om de uppstår endast i sällsynta fall, är det bra att känna till lite grann om dessa risker.

Även om du har valt ut en certifierad produkt av ett välkänt märke, är det alltid en bra idé att vidta andra åtgärder för att undvika eventuella biverkningar och risker som kan komma av dessa produkter. Att följa tillverkarens användarinstruktioner är till exempel ett måste. Pålitliga produkter har en etikett som listar alla ingående ingredienser och varningar för eventuella problem som kan drabba vissa användare, och vad man ska göra i dessa fall.

Vi vill också rekommendera dig att rådfråga din läkare innan du börjar ta denna sorts piller. De har erfarenhet inom området och kan säga dig om en viss produkt är bra för dig eller inte. Och vi behöver inte säga att när du har kommit fram till vilken typ av fettförbrännare du ska använda, är det viktigt att du tar den korrekta doseringen. Ett annat bra råd är att hålla koll på ditt fysiska tillstånd. Var uppmärksam på eventuella negativa effekter som uppstår efter att du har börjat använda fettförbrännarna, och sluta använda dem om besvären förvärras.

Slutligen, kom ihåg att för att se resultat, måste du träna och äta hälsosamt. Och om du tränar för hårt eller följer en väldigt restriktiv diet, kan kosttillskotten bidra till biverkningar.

6. De bästa ingredienserna du bör leta efter – lär dig hur man skiljer mellan bra och dåliga ingredienser

Generellt kan ingredienserna i fettförbrännande kosttillskott delas upp i två kategorier – kemiska och naturliga. Självklart vill du ha en produkt som innehåller övervägande naturliga ingredienser.  Men håll i minnet att vissa kemiska ämnen kan vara väldigt hjälpsamma. Allt beror på kvaliteten av dessa ingredienser.

Koffein – Ger dig kraft

Du vill förstås ha specifika exempel på ingredienser i kosttillskott som kan hjälpa till med fettförbränning, så här ska vi nämna vi några av dem. Till exempel kan du räkna med tillskott som innehåller koffein. Detta är ett naturligt och kraftfullt uppiggande medel som kan minska hunger, öka energi och förbättra mental klarhet på samma gång. Men somliga är känsliga mot detta ämne. Är du en av dessa, bör du leta efter en annan lösning för att bli av med fett.

Grönt te – Har använts i hundratals år

Vidare anses fettförbrännare som innehåller grönt te vara bland de bästa alternativen som finns. Denna speciella tesort har använts i hundratals år. Jämfört med koffein så innehåller grönt te även antioxidanter som har förmågan att bekämpa toxiner och öka kroppstemperaturen, vilket gör det lättare för kroppen att förbränna fett.

Pomeransskal – Ökar blodtrycket

En av de bästa ingredienserna man kan hitta i fettförbrännande kosttillskott är pomeransskal. Denna ingrediens som på latin heter Citrus aurantium är laddad med amfetaminmetaboliter, n-metyltyramin, synefrin och oktopamin. Alla dessa ämnen fungerar på ett liknande sätt som efedrin, men till skillnad från denna förbjudna kemikalie, orsakar dessa inte biverkningar. Vi bör påpeka att denna ingrediens inte är ett bra alternativ för individer som lider av högt blodtryck eftersom det ökar blodtrycket.

Capsaicinextrakt – En naturlig metabolismökare

När vi nu pratar om de effektivaste ingredienserna i kosttillskott som är till för fettförbränning, bör vi också lyfta fram capsaicinextrakt. Du kanske känner till denna ingrediens som cayennepeppar. Denna krydda används för att öka ämnesomsättningen. Efter endast en kort tids användning, kan du öka ämnesomsättningen med upp till 30%. Så detta är en utmärkt termogen ingrediens som hjälper kroppen bränna fett genom att öka kroppstemperaturen.

Gymnema Sylvestre-extrakt, L-karnitin, proteinpulver, forskolin, och 5-HTP är några andra ingredienser i populära kosttillskott, vilka kan hjälpa till med fettförbränning.

7. Naturliga tillskott – varför är dessa det bästa alternativet?

Följer man en kost fullproppad med socker och bearbetade livsmedel leder det till fetma och övervikt. Det värsta är att denna typ av kost inte ger oss den näring vi behöver för att upprätthålla god hälsa. Om du vill bli av med fett, är naturliga kosttillskott ditt bästa alternativ. Det spelar ingen roll om de kommer i form av pulver, kapslar, tabletter eller gel, de bästa bland dem kan underlätta dina ansträngningar att gå ner i vikt och bli av med ansamlat fett.

För att skapa bra resultat, måste naturliga tillskott innehålla några av de bästa ingredienserna, som bland annat mineraler, vitaminer, aminosyror, enzymer och antioxidanter. Från L-karnitin, grönt te-extrakt och forskolin till guaranaextrakt och Citrus aurantium – dessa ingredienser hjälper dig minska fettet i kroppen på ett helt naturligt sätt.

Naturliga tillskott skapar bättre resultat än syntetiska motsvarigheter. Dessa tillskott är designade för att göra det lättare för kroppen att bearbeta ingredienserna de innehåller. Ingredienserna bearbetas utan svårigheter och går direkt in i blodet. Jämfört med syntetiska tillskott, orsakar de flesta naturliga tillskott inga biverkningar i friska individer vars enda problem är för mycket fett på kroppen. Dock kan det förekomma vissa biverkningar även vid användning av dessa produkter, så man bör vara väldigt försiktig när man ska börja ta dem.

8. När ska jag använda eller undvika ett fettförbrännande tillskott – håll dig säker genom att välja rätt

Vissa kan bli förvirrade av en fråga som denna. Man kan tro att det självklara svaret är att de som kämpar med övervikt bör börja ta kosttillskott för fettförbränning så snart som möjligt. Men så är inte alltid fallet.

Experter diskuterar ofta de ideala kandidaterna för fettförbrännare. I de flesta fall är de ense om att i övrigt friska vuxna kvinnor och män kan använda sig av dessa produkter. Men dessa individer måste vara beredda på att träna och införa vissa förändringar i kosten för att få uppleva positiva effekter efter en utsatt tidsperiod. De flesta bör bereda sig på vissa förändringar i kroppsfunktionerna. Exempelvis så gör termogeniska fettförbrännare att man känner sig varmare och vissa kosttillskott kan också öka blodtrycket. Men använder man sig av naturliga tillskott, är man vanligtvis på den säkra sidan.

  • Tillskott för fettförbränning är ett bra alternativ för i övrigt friska män och kvinnor
  • Vissa individer kan reagera på vissa specifika ingredienser
  • Gravida kvinnor, personer med högt blodtryck och ammande mammor bör vara väldigt försiktiga

Men det finns några kategorier av individer som bör undvika använda sig av kosttillskott för fettförbränning. Exempelvis bör de som har problem med hjärtat och blodtrycket undvika ta tillskott som innehåller ingredienser som påverkar dessa faktorer. Det är en självklarhet att gravida kvinnor bör undvika fettförbrännare eftersom de kan påverka fostret. Samma sak gäller ammande mödrar.

Även om du inte tillhör någon av dessa kategorier, bör du undvika använda denna typ av tillskott om du upplever negativa effekter på din hälsa efter en tids användning. Rådfråga din läkare och lyssna på deras rekommendationer.

9. De finns i olika former – hitta den bästa typen av fettförbrännande tillskott för dig

Det är många som inte bryr sig så mycket om formen på sina tillskott. Men detta är ett misstag eftersom olika former på fettförbrännande kosttillskott kan påverka resultatet av din insats. Varje form kommer med vissa specifika fördelar och det har visat sig att inte alla former funkar lika bra för alla människor. Så ta lite tid och analysera effekterna innan du bestämmer dig.

Tabletter och piller

För det första har vi tabletter och piller. Enligt många undersökningar är det den mest använda formen av fettförbrännare på marknaden. Våra läsare har antagligen använt förbrännare eller andra produkter i denna form åtminstone någon gång i livet. Vissa experter menar att det är svårare för kroppen att bearbeta tillskott i form av piller och tabletter på grund av deras struktur. Vissa säger att det endast är 10 till 15 % av innehållet som faktiskt når blodet. Vidare är det oftast relativt svårare att svälja piller och tabletter. En del försöker tugga sönder pillren medan andra måste dricka ett par glas vatten för att kunna svälja ner dem.

Kapslar

Sedan har vi kapslarna. Kapslar är inte mycket annorlunda än piller och tabletter till utseendet, men de har ett hölje. Detta hölje gör att det är enklare att svälja ner innehållet, vilket kan ha formen av korn eller pulver. Generellt kan dessa lättare nå ut i blodet.

Pulver

Som du antagligen har gissat, är detta den bästa formen av fettförbrännande kosttillskott när det gäller att svälja ner det. I stort sett alla kan lätt svälja en upplöst pulversubstans. Men det är inte detta som är det bästa med fettförbrännande kosttillskott i pulverform. Många studier har nämligen visat att pulverform ger den bästa biotillgängligheten. Kroppen behöver inte smälta innehållet och absorberar det med mycket mindre ansträngning. Men det finns även en nackdel med att använda pulver. Om pulvret inte är förpackat i mindre portioner, måste du mäta upp det varje gång du ska ta din dos. Du kan också råka dosera fel eller spilla ut en del av innehållet under denna tidsödande process.

10. Bäst i test

Varför nöja dig med mindre när du kan få det bästa? Varför ta risker med suspekta tillskott när det finns så många testade och bevisade produkter som fungerar? Om du vill hålla dig på den säkra sidan, bör du prova på de som visat sig bäst i test, med andra ord de bästa fettförbrännande kosttillskotten som har godkänts i vetenskapliga tester. Som tur är har modern teknologi och vetenskap gjort det möjligt för forskare att undersöka olika ämnen och testa effektiviteten i dem gällande fettförbränning. Om du letar efter de bästa produkterna, rekommenderar de att du använder tillskott som innehåller följande ingredienser:

Asiatisk ginseng

detta är ett exempel på en helt naturlig fettförbrännare. Denna växt har använts för olika hälsoproblem i över tvåtusen år i många länder i Asien. Idag är den fortfarande en av de viktigaste komponenterna i olika kinesiska hälsobehandlingar. Den asiatiska ginsengen är hyllad för sina energiökande egenskaper, och många vetenskapliga forskningsstudier har visat att den är bra både för den fysiska och för den mentala hälsan. Dess förmåga för fettförbränning kommer av att den förbättrar syreabsorptionen i kroppen, vilket optimerar effekten av fysisk aktivitet. Enkelt uttryckt, du kan snabbare förbränna fett med ginseng när du är fysiskt aktiv.

Chitosan

chitosan är en fiber som förekommer naturligt i skaldjur. Om du tar detta tillskott före eller under måltider, skapar det en sammansättning som smälter samman med kostfett. På detta vis kan du blockera kroppens vanliga nedbrytning av de fetter som du har konsumerat. I stället transporteras fetterna genom kroppen utan att absorberas, för att till slut avlägsnas.

Gurkmeja

detta är en gul krydda som används mycket i Asien som smaksättning i mat. Men under det senaste årtiondet, har den blivit en av de mest använda ingredienserna i olika fettförbrännande kosttillskott. Denna krydda är packad med fiber och har förmågan att skapa så kallad metabolisk värme som vi pratade om tidigare. Detta en naturlig termogen ingrediens som höjer kroppstemperaturen och tvingar kroppen att förbränna fett.

Några andra ingredienser som kan hjälpa dig med fettförbränning är bland annat kardemumma, forskolin, glukomannan och extrakt från vita kidneybönor.

Views:
436
Article Tags:
Article Categories:
Okategoriserad